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Registros recuperados : 173 | |
41. | | PEZZOPANE, J. R. M.; SANTOS, P. M.; BOSI, C.; EVANGELISTA, S. R. M.; PETRI, C.; CUADRA, S. V. Cenários futuros das pastagens no Brasil. In: SIMPÓSIO SOBRE MANEJO ESTRATÉGICO DA PASTAGEM, 9., SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE PRODUÇÃO ANIMAL EM PASTEJO, 6., 2019, Viçosa, MG. Anais... Viçosa: SIMFOR, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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42. | | PEZZOPANE, J. R. M.; SANTOS, P. M.; BOSI, C.; EVANGELISTA, S. R. M.; PETRI, C. A.; CUADRA, S. V. Cenários futuros para pastagens no Brasil em função de mudanças climáticas. In: SIMPÓSIO SOBRE MANEJO DA PASTAGEM, 28., 2017, Piracicaba, SP. Fertilidade do solo para pastagens produtivas. Piracicaba, SP: FEALQ, 2017. p. 35-47. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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43. | | CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; MADARI, B. E.; OLIVEIRA, A. F. de; SANTOS, P. M.; OLIVEIRA, P. P. A.; KEMENES, A.; MOZZER, G. B.; BARIONI, L. G. Challenges and solutions to fight climate change. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Climate action: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. chap. 6, p. 67-70. (Sustainable development goals, 13). Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão. |
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48. | | CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; MADARI, B. E.; ASSAD, E. D.; OLIVEIRA, P. P. A.; ANGELOTTI, F.; GIONGO, V.; VICTORIA, D. de C.; PEREIRA, L. G. R.; GONDIM, R. S.; OLIVEIRA, A. F. de; HIGA, R. C. V. Climate change and Brazilian agriculture. In: CUADRA, S. V.; HEINEMANN, A. B.; BARIONI, L. G.; MOZZER, G. B.; BERGIER, I. (Ed.). Climate action: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020. chap. 2, p. 21-29. (Sustainable development goals, 13). Na publicação: Vanderlise Giongo Petrere. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Semiárido. |
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51. | | ANDERSON-TEIXEIRA, K. J.; SNYDER, P. K.; TWINE, T. E.; CUADRA, S. V.; COSTA, M. H.; DELUCIA, E. H. Climate-regulation services of natural and agricultural ecoregions of the Americas. Nature Climate Change, v. 2, n. 10, P. 177-181, 2012. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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55. | | O'CONNELL, C. S.; CARLSON, K. M.; CUADRA, S. V.; FEELEY, K. J.; WEST, P. C.; POLASKY, S.; FOLEY, J. Conserving Amazonia s ecosystem services in the face of expanding agriculture. In: 99th ESA Annual Meeting, 2014, Sacramento. Ecosystem Services Assessment, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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56. | | DIAS, H. B.; CUADRA, S. V.; BOOTE, K. J.; LAMPARELLI, R. A. C.; FIGUEIREDO, G. K. D. A.; SUYKER, A. E.; MAGALHÃES, P. S. G.; HOOGENBOOM, G. Coupling the CSM-CROPGRO-Soybean crop model with the ECOSMOS Ecosystem Model: an evaluation with data from an AmeriFlux site. Agricultural and Forest Meteorology, v. 342, 109697, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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57. | | LENZ, E. A.; PEREIRA, A. da S.; REISSER JUNIOR, C.; CUADRA, S. V.; AZEVEDO, F. Q.; SILVA, G. O. da. Crescimento de plantas de quatro cultivares de batata em condição subtropical de baixa altitude do sul do Brasil. Revista Batata Show, ano 22, n. 62, p. 58-63, mar. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Hortaliças. |
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58. | | LENZ, E. A.; PEREIRA, A. da S.; REISSER JUNIOR, C.; CUADRA, S. V.; AZEVEDO, F. Q.; SILVA, G. O. da. Crescimento de plantas de quatro cultivares de batata em condição subtropical de baixa altitude do sul do Brasil. Revista Batata Show, ano 22, n. 62, p. 58-63, mar. 2022. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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59. | | LENZ, E. A.; PEREIRA, A. da S.; REISSER JUNIOR, C.; CUADRA, S. V.; AZEVEDO, F. Q.; SILVA, G. O. da; CIMA, F. F.; SILVA, T. A. da; WOLTER, D. D. Crescimento de plantas e produtividade de cultivares brasileiras de batata. Pelotas: Embrapa Clima Temperado, 2021. 15 p. (Embrapa Clima Temperado. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 357). ODS 2. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Hortaliças. |
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60. | | MOTA, M. C.; CANDIDO, L. A.; CUADRA, S. V.; MARENCO, R. A.; SOUZA, R. V. A. de; TOMÉ, A. M.; LOPES, A. B. de A.; LIMA, F. L. de; REIS, J.; BRIZOLLA, R. M. CROPGRO-soybean model – Validation and application for the southern Amazon, Brazil. Computers and Electronics in Agriculture, v. 216, 108478, Jan. 2024. Biblioteca(s): Embrapa Agricultura Digital. |
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Registros recuperados : 173 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/10/2017 |
Data da última atualização: |
04/01/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, D. O. M. da; SANTOS, C. A. F.; SEIDO, S. L.; COELHO, W. C. P. C.; AQUINO, D. A. L. de. |
Afiliação: |
DANILLO OLEGÁRIO MATOS DA SILVA, Universidade Estadual de Feira de Santana, Feira de Santana, BA; CARLOS ANTONIO FERNANDES SANTOS, CPATSA; SIRANDO LIMA SEIDO, Universidade Federal Rural de Pernambuco, Recife, PE; WASHINGTON CARVALHO PACHECO COELHO, Universidade Estadual de Feira de Santana, Feira de Santana, BA; DEISY AIANE LIMA DE AQUINO, Universidade Estadual de Feira de Santana, Feira de Santana, BA. |
Título: |
Retention of proteins and minerals after cooking in cowpea genotypes. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia, v. 47, n. 3, p. 353-359, jul./sep. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Cowpea is a tolerant crop to water deficit, with moderate protein and mineral contents, as well as fast cooking, which are important requirements for semi-arid regions. This study aimed to evaluate the retention of total proteins and minerals after cooking in cowpea genotypes, in order to select those that best preserve these nutrients contents. Twenty-four genotypes were evaluated, being ten lines, five commercial cultivars and nine landraces maintained by farmers. Cooking had a reduced effect on the contents of protein, potassium, calcium, iron and zinc in cowpea grains, with significant effects only in a few genotypes. A significant and positive correlation was observed only for grain yield x zinc content and protein content x cooking time. The line CPCR3F6L17 presented a high grain yield and high levels of protein, potassium, iron and zinc after cooking, showing to be a promising option for the studied region |
Palavras-Chave: |
Cowpea; Feijão-caupi; Melhoramento genético; Processamento térmico; Teor de nutrientes. |
Thesagro: |
Feijão; Feijão de Corda; Genótipo. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/164866/1/Carlos-Antonio-1.pdf
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Marc: |
LEADER 01713naa a2200265 a 4500 001 2077036 005 2018-01-04 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, D. O. M. da 245 $aRetention of proteins and minerals after cooking in cowpea genotypes.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCowpea is a tolerant crop to water deficit, with moderate protein and mineral contents, as well as fast cooking, which are important requirements for semi-arid regions. This study aimed to evaluate the retention of total proteins and minerals after cooking in cowpea genotypes, in order to select those that best preserve these nutrients contents. Twenty-four genotypes were evaluated, being ten lines, five commercial cultivars and nine landraces maintained by farmers. Cooking had a reduced effect on the contents of protein, potassium, calcium, iron and zinc in cowpea grains, with significant effects only in a few genotypes. A significant and positive correlation was observed only for grain yield x zinc content and protein content x cooking time. The line CPCR3F6L17 presented a high grain yield and high levels of protein, potassium, iron and zinc after cooking, showing to be a promising option for the studied region 650 $aFeijão 650 $aFeijão de Corda 650 $aGenótipo 653 $aCowpea 653 $aFeijão-caupi 653 $aMelhoramento genético 653 $aProcessamento térmico 653 $aTeor de nutrientes 700 1 $aSANTOS, C. A. F. 700 1 $aSEIDO, S. L. 700 1 $aCOELHO, W. C. P. C. 700 1 $aAQUINO, D. A. L. de 773 $tPesquisa Agropecuária Tropical, Goiânia$gv. 47, n. 3, p. 353-359, jul./sep. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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